Péntek, 2024-04-26, 01:05:50
Üdvözöllek Vendég | RSS
Menü | Меню
Bejelentkezés | Форма входу



A bejelentkezett felhasználók nem ütköznek a bal felső sarokban elhelyezkedő reklámblokkba!

Főoldal » 2013 » november » 29 » Сучасний урок: інноваційні технології у початковій школі
18:56:53
Сучасний урок: інноваційні технології у початковій школі

Megyei Magyar Alsótagozatosok Módszertani Ülése

27 листопада на базі Дюлянської ЗОШ І-ІІІ ст. Виноградівського району був проведений обласний науково-практичний семінар для вчителів початкових класів шкіл з мовами навчання національних меншин стажем роботи до п'яти років. Робота семінару почалася з відвідування відкритих уроків: українська мова у першому класі (учитель Оросі Ангеліна) та угорська мова у третьому класі (учитель Гашпар Еріка).

У рамках «круглого столу» висвітлювалися питання: «Роль методичної служби в оновленні системи роботи з вчителями початкових класів шкіл з мовами навчання національних меншин» (Гербей Оксана - зав.методкабінету управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА), «Інноваційні форми організації методичної роботи з вчителями початкових класів у Виноградівському районі» (Русінко Лілія - методист методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА), «Інтеграція мистецтва слова та музики на уроках української мови у початкових класах шкіл з угорською мовою навчання» (Гаснюк Вероніка - доцент кафедри співу,диригування та музичних теоретичних дисциплін Мукачівського ДУ), «Проблеми і перспективи використання інноваційних технологій на уроках у початкових класах в умовах багатонаціонального середовища» (Янович Еріка - зав.методкабінету управління освіти, молоді та спорту Ужгородської РД), «Система інтегрованих уроків як засіб розумового розвитку учнів 1-4 класів» (Сергійчук Юліанна - методист кабінету освіти національних спільнот ЗІППО). Гадар Юдіта - учитель початкових класів Великодобронської ЗОШ І-ІІІ ст. Ужгородського району виступила з досвідом роботи «Використання ІКТ на уроках у початкових класах».

Основним принципом роботи вчителів початкової школи є використання сучасних досягнень вікової психології, інноваційних технологій навчання для успішного розвитку пізнавальних, інтелектуальних, творчих, фізичних здібностей школярів початкової школи за умови збереження та підвищення резервів їхнього фізичного, психічного та соціокультурного здоров'я. У впровадженні інноваційних методів і технологій вчителі початкової школи перш за все керуються п'ятьма основними заповідями: любити, вірити, знати, поважати та розуміти дитину як основний об'єкт і суб'єкт навчальної діяльності.

Люби дитину! Любов до дітей - серцевина педагогічної моральності, основа культури вчителя. Вір у дитину! Без віри в дитину, без довіри до неї вся педагогічна мудрість, усі методи і прийоми навчання і виховання руйнуються, як будиночки з піску. Знай дитину! Без знання дитини немає навчання, немає виховання, немає справжнього педагога і педагогічного колективу. Якомога глибше знати духовний світ кожної дитини – перше і найважливіше завдання педагога. Поважай дитину! Не вважай себе спроможним вирішувати ті питання, які належить вирішити юній особистості. Розумій дитину! Вмій поставити себе на її місце, побачити світ її очима, зрозуміти чим дитина живе, до чого прагне.

Урок – це дзеркало загальної і педагогічної культури вчителя, мірило його інтелектуального багатства, показник його світогляду, ерудиції.

Інноваційна діяльність на уроці - це гарно організована, раціональна і систематична робота.

Учитель готується до хорошого уроку все життя.

Megyei Magyar Alsótagozatosok Módszertani Ülése

Megyei Magyar Alsótagozatosok Módszertani Ülése

Megyei Magyar Alsótagozatosok Módszertani Ülése

Megyei Magyar Alsótagozatosok Módszertani Ülése

Megyei Magyar Alsótagozatosok Módszertani Ülése

Megyei Magyar Alsótagozatosok Módszertani Ülése

Megtekintések száma: 1881 | Hozzáadta:: Misi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: