Csütörtök, 2024-05-02, 01:42:20
Üdvözöllek Vendég | RSS
Menü | Меню
Bejelentkezés | Форма входу



A bejelentkezett felhasználók nem ütköznek a bal felső sarokban elhelyezkedő reklámblokkba!

Főoldal » 2020 » február » 19 » Бойові дії під Дебальцевим
08:33:37
Бойові дії під Дебальцевим

15-18 лютого 2020 року у Дюлянській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів було проведено інформаційно-просвітницькі, виховні тематичні заходи про значення героїчних боїв при Дебальцеві.
 Вчитель історії Роспопа К.А. провела у 8-9 класах урок  про героїчний подвиг наших земляків та всіх учасників військових дій під Дебальцевим.

Бої в Дебальцевому стали однією з ключових подій у протистоянні на Донбасі. У ньому взяли участь тисячі бійців та сотні одиниць техніки й артилерії з обох сторін.  Дебальцеве було окуповано російською армією і бойовиками в лютому 2015 року, після того, як армія РФ вдруге, після Іловайська, пішла на пряме вторгнення в Україну.  Найгостріша фаза протистояння тривала з 25 січня до 18 лютого 2015 року. За інформацією Генштабу ЗСУ, штурм міста проходив за підтримки кадрових військових Росії. В боях брали участь до восьми російських батальйонних тактичних груп та артилерійських дивізіонів. Інформація про те, що сили АТО опинилися в оточенні, почала надходити на початку лютого. 7 лютого ЗСУ залишили село Рідкодуб, а 9 лютого бойовики та російські війська взяли під контроль село Логвинове, а з ним і дорогу з Дебальцевого на Артемівськ, через яку здійснювалося забезпечення сил АТО у місті. 12 лютого, були досягнуті так звані другі Мінські домовленості, які передбачали повне припинення вогню з 15 лютого 2015 року. Після встановлення умовного перемир'я бойовики перекинули до Дебальцевого, яке називали своїм внутрішнім районом, сили з інших напрямків. Як наслідок, ще більше посилилися обстріли опорних пунктів сил АТО. Додаткових резервів для підтримки сил АТО в Дебальцевому майже не було. За таких умов Генштаб ЗСУ вирішив 18 лютого вивести всі підрозділи з району. Через морози планувалося виходити не лише автошляхами, а й польовими дорогами. Відведення військ проходило двома основними маршрутами невеликими колонами під прикриттям бойових броньованих машин та артилерії. Також був організований маршрут, де імітувався рух колон.

Megtekintések száma: 345 | Hozzáadta:: hevesitibor | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0